PROF. DR. JALE NEJDET ERZEN İLE “İLK MODERNİSTLERDEN RESSAM LORSER FEITELSON” ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Doç.Dr. Mustafa HAYKIR tarafından TÜBAP kapsamında organize edilen “Sanat Söyleşileri” ODTÜ’de yıllarca temel tasarım, sanat ve mimarlık tarihi, resim, fotograf ve estetik dersleri veren ve halen TED Üniversitesinde  dersler veren Prof. Dr. Jale NeJdet Erzen ile “İlk Modernistlerden Ressam Lorser Feitelson” konusuyla gerçekleşti.

Sanatçı söyleşi sırasında İlk Modernistlerden Ressam Lorser Feitelson’un sanatı üzerinde durarak doğadan ve figürden yola çıkarak sadeleştirdiği kompozisyonlarını yorumladı ve sanatçının eserlerinde uzun çabalar ve araştırmalar sonucunda oluşan çizgisel değerlerin yalın ve zengin yapısını anlattı.

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehim Yıldız Konferans Salonunda, 19 Kasım 2018 tarihinde yapılan söyleşiye, üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve Edirne’li sanatseverler katıldı. Konuşma sonunda Prof. Dr. Jale NeJdet Erzen’e plaket ve teşekkür belgesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün tarafından takdim edildi.

Ek Resimler
Bu içerik 23.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 791 kez okundu.